Co obecnie czytasz?
-
Klaudia_22
- Introrodek
Re: Co obecnie czytasz?
"Głos Pana" Lema
Zrobiłam sobie trochę od niego przerwę i albo mój mózg jest teraz na niższych obrotach, albo ta książka jest bardziej skomplikowana niż pozostałe (albo byłam wczoraj po prostu zmęczona
). Zaczęłam wczoraj i czułam się trochę jak wioskowy głupek, który ledwo składa literki.
Równocześnie powoli czytam też Pismo Święte, nigdy nie przeczytałam od deski do deski, a jakby nie patrzeć jest to bestseller wszech czasów, do którego odnosi się ogrom tekstów kultury. :v
Zrobiłam sobie trochę od niego przerwę i albo mój mózg jest teraz na niższych obrotach, albo ta książka jest bardziej skomplikowana niż pozostałe (albo byłam wczoraj po prostu zmęczona
Równocześnie powoli czytam też Pismo Święte, nigdy nie przeczytałam od deski do deski, a jakby nie patrzeć jest to bestseller wszech czasów, do którego odnosi się ogrom tekstów kultury. :v
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Kurcze, raz próbowałem czytać PŚ, ale nie dałem rady. Ten archaiczny język wytrącał mnie z równowagi : P Chyba musiałbym to czytać w formie komiksu albo bajki dla dzieci, żeby jakoś łyknąć. Może fotostory ewentualnie.
Jestem dopiero na samym początku - Księga Rodzaju, jak na razie język nie przeszkadza, bardzo mi się podoba. W odbiorze treści jest trochę mniej przystępny, ale po chwili czytania wchodzi do głowy. 
- alitrytenoina
- Zagubiona dusza