Pisz prawdę
- yasmin0444
- Wtajemniczony
Re: Pisz prawdę
Zdecydowanie chciałabym mieć zdolność dawania ludziom odczuć tego, co czują inni. Wczuwania się w sytuację innych. A dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta. Ponieważ coraz więcej ludzi jest obojętnych. A obojętność to przyzwolenie na krzywdę, ból i cierpienie nie tylko drugiego człowieka, ale i zwierzęcia. Wiem, że to oklepane jak cholera, ale tak czuję.
Czy są/były jakieś sytuacje w życiu, które mogłyby doprowadzić/doprowadziły Cię do łez?
Czy są/były jakieś sytuacje w życiu, które mogłyby doprowadzić/doprowadziły Cię do łez?
1w9
ISFP
Świat należy do mnie - kupiłam globus
ISFP
Świat należy do mnie - kupiłam globus
Tak i to wiele. Jestem strasznie placzliwa osoba, a czasami nawet płacze z byle powodu.
Co bys zmienił/a w swoim wyglądzie gdybyś mógł/mogła?
Co bys zmienił/a w swoim wyglądzie gdybyś mógł/mogła?
O tak, ta zdolność byłaby bardzo przydatna. Sama chciałabym ją mieć.yasmin0444 pisze:Zdecydowanie chciałabym mieć zdolność dawania ludziom odczuć tego, co czują inni. Wczuwania się w sytuację innych. A dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta. Ponieważ coraz więcej ludzi jest obojętnych. A obojętność to przyzwolenie na krzywdę, ból i cierpienie nie tylko drugiego człowieka, ale i zwierzęcia. Wiem, że to oklepane jak cholera, ale tak czuję.
Tu i ówdzie, ale chyba najbardziej chciałabym mieć inne włosy. Ogólnie je lubię, ale strasznie się stroszą pod wpływem wilgoci, po wyjściu z prysznica mam strasznie napuszone. Dopiero pod koniec dnia mam takie, jakie lubię. Ale jedno w nich kocham - jak wstanę, to wyglądają niemal tak samo jak poprzedniego dniaAlex pisze:Co bys zmienił/a w swoim wyglądzie gdybyś mógł/mogła?
4w5
O, przepraszam
Książka bez dalszego ciągu, zamknięta tylko w jednym tomie, czy seria?
Książka bez dalszego ciągu, zamknięta tylko w jednym tomie, czy seria?
4w5
- Shamicki
- Introwertyk
- Enneagram: 5w6
- MBTI: INTJ
Seria, czasami ciężko 'rozstać się' z głównym bohaterem.
Czy jest coś co wywróciło twój świat do góry nogami ? Jeżeli tak, to co to było ?
Czy jest coś co wywróciło twój świat do góry nogami ? Jeżeli tak, to co to było ?
Człowiek tworzy jakąś rzeczywistość, a potem staje się jej ofiarą.
- Wroblaka
- Introwertyk
- Kontakt:
Nic takiego nie ma, mój świat jest wywrócony od urodzenia... więc w sumie może... narodziny.
Boisz się czasem nadejścia wojny?
Boisz się czasem nadejścia wojny?
- melancholy95
- Zagubiona dusza
Nie, nie boję się~
Nie myślę o tym, nie interesuje mnie to... być może jestem ignorantką w tej sprawie, ale póki co, żyję tym, co się dzieje ze mną teraz.
Czy masz jakąś nadzieję po śmierci?
Nie myślę o tym, nie interesuje mnie to... być może jestem ignorantką w tej sprawie, ale póki co, żyję tym, co się dzieje ze mną teraz.
Czy masz jakąś nadzieję po śmierci?
The world was on fire and no one could save me but you.
It's strange what desire will make foolish people do.
I never dreamed that I'd meet somebody like you.
And I never dreamed that I'd lose somebody like you.
Chris Isaak - Wicked Game
It's strange what desire will make foolish people do.
I never dreamed that I'd meet somebody like you.
And I never dreamed that I'd lose somebody like you.
Chris Isaak - Wicked Game
Wierzę w reinkarnację ale nie mam jako takiej nadziei bo nawet jeśli jest cos takiego to nie ma to wielkiego znaczenia bo w następnym wcieleniu bede zupełnie inna osoba, tak jak w poprzednim mogłam być kimś innym.
Co zabawnego Ci się dzisiaj przytrafilo?
Co zabawnego Ci się dzisiaj przytrafilo?
Złapałem na stopa 3 emerytki które chciały mi dać pieniądze na bułkę, widocznie nie byłem zbyt reprezentatywny. Oczywiście jechały cały czas przepisowo(40km na godzinę, wyprzedzała nas nawet koparka), na prawie każdym skrzyżowaniu nie wiedziały gdzie jechać, w końcu zostawiły mnie na jakimś poboczu i pokłócone o drogę zawróciły.
Boisz się w nocy zapuszczać na cmentarz?
Boisz się w nocy zapuszczać na cmentarz?
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Często odwiedzam w takich okolicznościach grób dziadka - cisza, spokój, zaduma. Choć czasem coś tknie z tyłu głowy, że mogę być obserwowany i potrafią przejść mnie dreszcze 
Ile najwięcej wypiłeś alkoholu (powiedzmy w 1 dzień)?
Ile najwięcej wypiłeś alkoholu (powiedzmy w 1 dzień)?
- Padre
- IntroManiak
- Kontakt:
Zadziwiające, ile bzdur można wpoić człowiekowi w dzieciństwie, nie? :-)highwind pisze:Choć czasem coś tknie z tyłu głowy, że mogę być obserwowany i potrafią przejść mnie dreszcze
8 Warek Strong. I nie pytaj co się działo na drugi dzień... Wystarczy, że powiem iż nigdy nie nachodziło mnie na powtórzenie tego wyczynu. Chociaż to, to największa zmierzona ilość; nie wspominam niemierzanych, jak popijawy kawalerskiej sąsiada, kiedy to nawet jubilat usnął z mordą w sałatce zaś ja i kumpel byliśmy "last men standing" ;-)highwind pisze:Ile najwięcej wypiłeś alkoholu (powiedzmy w 1 dzień)?
Lubicie mgłę?
I explore the frontiers of safety! I laugh at danger, from a distance, and quietly, so as not to get all worked up.
Kocham mgłę, jest tajemnicza, nieuchwytna, wszędzie i nigdzie...
Najbardziej kocham ją w górach, kiedy wychodząc ponad jej białe grzywy widzimy jeden wielki biały ocean, a wystające z niej szczyty są jak zielone wyspy....
Mgła jest jedną z najpiękniejszych rzeczy na świecie, przynajmniej dla mnie
Wierzycie w duchy?
Najbardziej kocham ją w górach, kiedy wychodząc ponad jej białe grzywy widzimy jeden wielki biały ocean, a wystające z niej szczyty są jak zielone wyspy....
Mgła jest jedną z najpiękniejszych rzeczy na świecie, przynajmniej dla mnie
Wierzycie w duchy?
-
Cyrus Reed
- Zagubiona dusza
Wierzę w wiele niewyjaśnionych zjawisk, a duchy i inne stworzenia tego typu, czasem wydają mi się bardziej ludzkie niż ludzie.Wierzycie w duchy?
Czy istnieje jakaś idea, dla której mógłbyś/mogłabyś poświęcić swoje życie ?
Tak, właściwie dwie które teraz walczą ze sobą o to która będzie mi drogowskazem.
Jedna to życie z dala od świata i oglądanie go zboku, zastanie podróżnikiem i wędrowanie bez pieniędzy, płacenia podatków i kontroli żadnego z państw po świecie. Krótko mówiąc wolność.
Druga to chęć bycia przydatnym przez pracę z młodzieżą, wolontariat (najlepiej w Afryce), dzielenie się swoimi umiejętnościami itd.
Czy chcielibyście móc cofnąć czas?
Jedna to życie z dala od świata i oglądanie go zboku, zastanie podróżnikiem i wędrowanie bez pieniędzy, płacenia podatków i kontroli żadnego z państw po świecie. Krótko mówiąc wolność.
Druga to chęć bycia przydatnym przez pracę z młodzieżą, wolontariat (najlepiej w Afryce), dzielenie się swoimi umiejętnościami itd.
Czy chcielibyście móc cofnąć czas?