Enneagram;)

Tutaj rozmawiamy o ogólnych kwestiach osobowości, typologiach osobowości, temperamentu.
Pio
Introwertyk

Re: Enneagram;)

Post autor: Pio »

9
Awatar użytkownika
maadmaax123
Intronek

Post autor: maadmaax123 »

Mam 4w5 jak wielu tutaj. Miałem nadzieję że będę bardziej oryginalny :lol:. Sam opis pasuje do mnie w 95%.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

4w5 bardzo łatwo pomylić z innymi typami. Możliwe, że to właśnie wasz typ, ale ja np. myślałem długo, ze mam ten, a okazało się, że jestem 9w1 ;) Więc warto poddać wnikliwej analizie enneagram.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
nikya
Pobudzony intro

Post autor: nikya »

U mnie niedawno dokonało się przejście z 4w5 do 5w4. Po przeczytaniu opisów stwierdziłam, że rzeczywiście mam coraz więcej cech piątki, niestety również "niezdrowej" piątki. Interesujące jest to, że mój enneagram zaczął się zmieniać, gdy zaczęłam się wgłębiać w istotę introwersji i dowiedziałam się, że wiele cech, które uważałam za swoje wady, są związane z byciem introwertykiem.
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

qb pisze:4w5 bardzo łatwo pomylić z innymi typami. Możliwe, że to właśnie wasz typ, ale ja np. myślałem długo, ze mam ten, a okazało się, że jestem 9w1 ;) Więc warto poddać wnikliwej analizie enneagram.
qb, nie chcę Cię martwić, ale to raczej 9 mają problem z samookreśleniem i wydaje im się, że są innymi typami. :>
Obrazek
Awatar użytkownika
MetalMan
Intromajster

Post autor: MetalMan »

Ja podobnie, za pierwszym razem wyszło mi 5w4, wydawało się to jednak trochę nietrafione. Zrobiłem kolejny test po tygodniu, kiedy zobaczyłem opis 1w9, poczułem się jak u siebie w domu. :mrgreen:
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

"The nine most terrifying words in the English language are: 'I'm from the government and I'm here to help.'"
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

Inno pisze:
qb pisze:4w5 bardzo łatwo pomylić z innymi typami. Możliwe, że to właśnie wasz typ, ale ja np. myślałem długo, ze mam ten, a okazało się, że jestem 9w1 ;) Więc warto poddać wnikliwej analizie enneagram.
qb, nie chcę Cię martwić, ale to raczej 9 mają problem z samookreśleniem i wydaje im się, że są innymi typami. :>
O tym mówię między innymi, 9 może łatwo wziąć siebie za 4, 6 czy jakiś inny typ.
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

qb pisze:O tym mówię między innymi, 9 może łatwo wziąć siebie za 4, 6 czy jakiś inny typ.
Napisałeś, że to 4 łatwo pomylić. :P Ale ok, nieważne. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata
Pobudzony intro

Post autor: Agata »

Niezmiennie od początku 5w4. Trochę ta moja piątka jest podobno niezdrowa, ale jakoś tego nie odczuwam. Pewnie obrywa się innym.
Awatar użytkownika
black_rainbow
Intronek
Kontakt:

Post autor: black_rainbow »

Jestem włóczęga 4w5 i opis zgadza się prawie w 100% z moją osobowością ;]
Awatar użytkownika
przybysz
Pobudzony intro
Enneagram: 5w4
MBTI: INTJ

Post autor: przybysz »

5w4, też się raczej zgadza :D
Senyan
Introwertyk

Post autor: Senyan »

1w9 Zgadza się w 100% :D
alicja

Post autor: alicja »

5w4, natomiast myślę, że nie mam skrzydła.
Awatar użytkownika
Beata
Wtajemniczony

Post autor: Beata »

Zrobiłam test, wyszło, że jestem 5w4. Muszę przyznać, że opis nawet do mnie pasuje :)
"Ciszę wplatam we włosy i na palce nawlekam" ;)
anusza0
Introrodek

Post autor: anusza0 »

Hmm... widzę że jednak większość z was to 5 lub 9 :) ja też jestem 5tką, z tym, że nie jak większość 5w4, a 5w6. Kurczę, jak rozwiązywałam ten test na enneagram to nie podeszłam to tego jakoś specjalnie poważnie (ale oczywisćie przyłożyłam się udzielanych odpowiedzi) a w opisie jest nawet napisane że piątka jest typem intorwertcznym. I nie zarejestrowałam tego, aż do teraz. Jakoś wróciłam do opisu mojej 5 i postanowiłam zgłębić wiedzę i introwertźmie. Trafiłam no forum i co temat przekonuję się, że cech introwertczki mam baardzo dużo. Z tym, że dzieki temu to ja lepiej rozumiem siebie, ale nie rozumie mnie rodzina. Mam też problemy emocjonalne, z którymi jest mi źle. Byłam nawet na kilku psychoterapiach. Rodzina tego nie rozumie, więc introwertzmu nie zrozumie tym bardziej, bo o tym mówi sie jeszcze mniej, niż np o depresji (na którą też choruję).

Pozdrawiam was wszystkich :)
Zwyciężyłeś i przeto ulegam. Atoli odtąd umarłeś dla Świata, dla Nieba i dla Nadziei. We mnie istniałes i - spojrzyj w moją śmierć, spojrzyj wskorś tej, która jest Twoją postacią - jak doszczętnie zamordowałeś siebie samego.
~~Edgar Allan Poe (William Wilson)~~
ODPOWIEDZ