Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
kosmita
Intro-wyjadacz

Post autor: kosmita »

Spóźnione: dzień dobry!

Nie mam jakoś zbytnio rozwiniętej historii. Otoczenie (w szczególności rodzice) bardzo naciskało (i nadal naciska) mówiąc, że zachowuję się nienormalnie, że to jak żyję nie ma sensu, że w ogóle jestem dziwny, nieludzki i dziki (ha, szczęście, że się przyzwyczaiłem do takich tekstów). Przez wiele poszukiwań i błądzeń (przez pół roku nosiłem w sobie nawet myśl, że jestem upośledzony psychicznie) dotarłem, zupełnie przypadkiem na pojęcie introwersji (czytając pewne opowiadanie natrafiłem na słowo "introwertyk", a że mam w zwyczaju wynajdywać nieznane słowa w encyklopedii...) i tak też, kilka miesięcy po tym, zjawiam się tu.
Awatar użytkownika
underdog
Stały bywalec

Post autor: underdog »

cześć, witaj wśród innych dzikusów ;)
silent and mysterious

Post autor: silent and mysterious »

Witam !

Jestem tu nowy, jednak od jakiegoś czasu przeglądałem to forum, to dopieru teraz zdecydowałem się dołączyc.
Jak większoc osób trafiłem tu przypadkiem wikipedia -> introwertyk.
Ciesze się że nie jestem sam, jak myślałem do niedawna.
referee

Post autor: referee »

Hello!

No i witam innych - takich samych jak ja!

Trafiłem tu jak wiekszość pewnie i jak moj przedmowca.....

pozdr
rfr
wuj

Post autor: wuj »

Witajcie :D
Trafiłem na stronę tak jak zapewnie wielu z was. Od bardzo dawna wiedziałem, że jestem " inny ". Również otoczenie dawało mi to do zrozumienia. Przeczytałem reklamę książki Introwertyzm to zaleta, M. O. Laney ( Czy przebywanie w samotności dodaje ci energii ? ) I tak przez Wikipedię trafiłem na forum.
Generalnie bardzo się ucieszyłem po przeczytaniu postów i ww. książki, bo już myślałem, że jest ze mną bardzo źle.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2009, 21:05 przez wuj, łącznie zmieniany 1 raz.
małomówny

Post autor: małomówny »

Witam :) mimo, że nie czuję się w pełni introwertykiem :twisted: postanowiłem dołączyć do forum :)
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

Witajcie.
Mam nadzieję, że si szybko zadomowicie na forum ;)
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
niemierny

hejka

Post autor: niemierny »

witam wszystkich, pomieszkam tu troche mam nadzieje ze nie macie nic naprzeciw :wink: (czas pisania tego posta 4min 48 sek, backspace 4 razy) :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Re: hejka

Post autor: Inno »

niemierny pisze:pomieszkam tu troche mam nadzieje ze nie macie nic naprzeciw :wink:
Oczywiście, że nie, zawsze lepiej tu niż na dworcu. :P

Witaj.
I mam nadzieję, że na IRCa będziesz często wchodził, bo bardzo przyjemnie się tam z Tobą rozmawia. ^^
Obrazek
Michal

Post autor: Michal »

Witam. Mam na imie Michal, i jestem introwertykiem. :)
hyhy

Post autor: hyhy »

Dzień dobry albo może dobry wieczór wszystkim raczej :) Po raz pierwszy i mam nadzieje że nie ostatni :) Sie rozgoszczę trochę jeśli pozwolicie ;) Też jako introwertyczka.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

hyhy pisze:Dzień dobry albo może dobry wieczór wszystkim raczej :) Po raz pierwszy i mam nadzieje że nie ostatni :) Sie rozgoszczę trochę jeśli pozwolicie ;) Też jako introwertyczka.
Michal pisze:Witam. Mam na imie Michal, i jestem introwertykiem. :)
Witajcie i piszcie do woli ;)
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Awatar użytkownika
Rilla
Stały bywalec

Post autor: Rilla »

Witam również! ^^
INFp, gr. B
Bralu

Post autor: Bralu »

Witam wszystkich wspaniałych ludzi. Mam na imię Piotrek i... tak... Jestem introwertykiem... juz od ponad 20 lat ;) Wikipedia uświadomiła mi to wczoraj. Na świeżo powiem tylko że wspaniale jest wreszcie zrozumieć o co chodzi. No i mam nadzieje że Ekstra :) nam się będzie gadało. Bless
karat
Intronek

Post autor: karat »

Witam wszystkich ;)
Kilka dni temu w rozmowie z kolegą padło słowo "introwertyk". oczywiście reakcja była taka sama jak na każde nieznane słowo. Wikipedia---> search. przeczytałem do tego pare artykułów z neta i dowiedziałem się ze to kim jestem ma naukową nazwę ;]
Póki co nie będę się zbytnio udzielał tylko poczytam wasze wypowiedzi ;)

P.S. przepraszam za popełnione błędy w pisowni bo mimo ze używam rożnych słowników itd to czasem zwyczajnie się zagapię :P
ODPOWIEDZ