Witam. W tym roku kończę 21 lat, mieszkam na Śląsku. Nie jestem może w 100% typowym introwertykiem, ponieważ wśród ludzi, których znam naprawdę długo, potrafię się przemienić w silnie ekstrawetyczną osobę. Nie nazwałbym się również osobą samotną, gdyż mam sporo dobrych przyjaciół. Jednak mam dwa problemy:
Pierwszy - gdy jestem sam, jestem aż przesadnie introwertyczny. Choć potrafię to przełamać, to ciężko powiedzieć, żebym to był ja. Stresują mnie proste czynności, w których muszę wchodzić w kontakt z obcymi ludźmi. Sam nie wiem dlaczego. Gdy nie jestem sam, gdy towarzyszy mi przyjaciel bądź grupa przyjaciół, to nawet wśród obcych ten introwertyzm i stres znikają.
Drugi problem jest skutkiem pierwszego. Ciężko poznać mi jakąś nową osobę, przed którą mógłbym otworzyć tę bardziej swoją prawdziwą osobowość. Tak naprawdę to nie mam gdzie takowych poznać. Od kilku dni szukałem czegoś w internecie, z nadzieją, iż nie będę musiał zniżyć się bycia użytkownikiem Tindera i tym podobnych aplikacji. Znalazłem to forum.
Kogo szukam? Osoby, z którą mógłbym być może porozmawiać o czymś więcej, niż o tym, co dzisiaj jadłem na obiad.
Moje zainteresowania to przede wszystkim literatura, podróże, filozofia i ogólnie pojęta sztuka. W życiu codziennym nie mam zbytnio z kim pogawędzić choćby o literaturze, o książkach, jakie akurat czytam. Jeżeli już mam taką możliwość, to raczej zamienia się to w monolog, moje opowiadanie, a nie wymianę zdań i poglądów.
Fascynuję mnie sztuka, artystyczne życie. Sam próbuję coś tam pisać. Jestem dosyć otwarty, choć mam uczulenie na niektóre rzeczy, jak np. przesadne prostactwo. Staram się nie oceniać, gdyż sam nie lubię być oceniany.
Szukam raczej dziewczyny/kobiety, choć o sztuce czy problemach egzystencjalnych można pogadać z każdym.
Wiek nie ma dla mnie znaczenia. Przecież przynajmniej na razie to ma być tylko rozmowa w internecie. A rozmowa może być ciekawa i wartościowa z każdym.
Jeśli pojawi się u kogoś zainteresowanie, to proszę o wiadomość prywatną