Witam!

W tym miejscu dyskutujemy o zjawisku introwertyzmu, o tym, jak wpłynął on na nasze życie, jakie są wady i zalety bycia introwertykiem.
kosmita
Intro-wyjadacz

Re: Witam!

Post autor: kosmita »

Witajcie.
szukam
Makaveli

Post autor: Makaveli »

Witam!!!

Trafiłem na forum, wczoraj przypadkiem, przez wikipedie. Niektore tematy czytałem z uśmiechem na ustach, odnosząc podobne wrażenia co wiekszosc tutaj nam zgromadzonych. Miło znalezc sie wsrod "swoich".

Pozdrawiam!!!!!!
Kori
Pobudzony intro

Post autor: Kori »

Elo.
Mariko

Post autor: Mariko »

Hej wszystkim:)jestem kolejną introwertyczką tutaj :) pozdrawiam
Bleck
Introrodek

Post autor: Bleck »

Podobnie jak moja przedmówczyni, tylko płeć przeciwna :D
Witam serdecznie!
Awatar użytkownika
underdog
Stały bywalec

Post autor: underdog »

Witajcie, bawcie się dobrze.
marc

Post autor: marc »

Nie powiem zwyczajowego "witam", bo to "nie po polskiemu" [w koncu to wy - jesli juz ktos - mozecie mnie witac jako przychodzacego, a ja moge byc przywitany] i dosc juz oklepane ;)

Generalnie forum interesujace, poziom faktycznie wysoki [nie dziwota - w koncu sami introwertycy!].

Pokrotce o mnie: filozofia, muzyka i informatyka bez zaangazowania matematyki to moje zywioly.
Do swiata i do siebie podchodze z dystansem i sceptycznie, stad moje celowe nieangazowanie sie w ruchy masowe;
dlatego tez dlugo zastanawialem sie nad rejestracja na tym forum.
Streszcze moje "zmagania" z introwertyzmem: gleboka introwersja graniczaca z autyzmem w dziecinstwie, pozniej skuteczna proba otworzenia sie na ludzi, nabycie mechanizmow radzenia sobie z ekstrawertycznym swiatem, a nawet ciemiezenia go i ... skonstatowanie faktu, ze nie bylo warto [stad tez moje zdziwienie narzekaniem wielu z was na to, ze chcecie byc "normalni". Wg mnie jestescie/jestesmy normalni. To swiat nas otaczajacy szaleje, bladzi i niepotrzebnie sie unosi, a ludzie zatracaja kontakt z wlasnym "ja"].
Obecnie "wracam do siebie" po tych wieloletnich bojach z przereklamowanym spoleczenstwem ludzkim i wszystkimi jego przypadlosciami, choc nigdy nie przestalem byc soba. Sytuacja ta jednak pomogla mi zrozumiec wiele rzeczy, a takze trafic na to forum. Stalo sie to w trakcie poszukiwania informacji nt tego jak wspolczesne nauki postrzegaja osobowosci zblizone do mojej. Wyniki testow nie byly szczegolnie zaskakujace i jestem do nich nastawiony dosc sceptycznie, a prezentowaly sie mniej-wiecej tak:

Type: INTJ
Introversion: 100%
Intuition: 68%
Thinking: 88%
Judgment: 36%

Oto wiec jestem i byc moze nadarzy sie sposobnosc podyskutowania o tym, co jest nam wszystkim bliskie, a juz na starcie widze; ze jest tych tematow sporo

Pozdrawiam
eremita

Post autor: eremita »

Witam wszystkich użytkowników tego 4um. Przez 1/2 roku byłem biernym obserwatorem, choć niejednokrotnie miałem nieodpartą ochotę się wypowiedzieć na wiele tematów, zaś teraz po prostu to zrobię.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 23:19 przez eremita, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
qb
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: INFP
Kontakt:

Post autor: qb »

eremita pisze:Witam wszystkich użytkowników tego 4um. Przez 1/2 roku byłem biernym obserwatorem, choć nie jednokrotnie miałem nieodpartą ochotę się wypowiedzieć na wiele tematów, zaś teraz po prostu to zrobię.
Witam! Cieszy mnie to, że zdecydowałeś się napisać :D
Trust yourself, no matter what anyone else thinks.
Syco

Post autor: Syco »

Zasadniczo nie lubię podobnych tematów gdyż nigdy nie wiem, co w nich napisać. Kojarzą mi się chyba z ekstrawertycznym gadaniem o pupie Maryni. Napiszę więc krótko licząc na wasze zrozumienie.

Witam. :)
silgar
Introwertyk

Post autor: silgar »

No myślę, że zrozumiemy. Ja się wcale tu nie wpisałem:)
Awatar użytkownika
Polokotka
Introrodek

Post autor: Polokotka »

I ja również dołączam się do zacnego grona introwertyków :).

Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna z taką osobowością.. Co nie znaczy, że cieszę się ze swojego introwertyzmu- wręcz przeciwnie. Bardzo często myślę o tym, jak by to było być E. i dlaczego to wszystko spadło akurat na mnie...czuję się inna, niepasująca itd. ale chyba nie trzeba Wam tego wyjaśniać;) Nie chcę zwalać wszystkiego na introwertyzm, ale myślę, że przyczynił się po części on do istniejących u mnie zaburzeń odżywiania, myśli i próby samobójczej...jutro 2 wizyta u psycho...

Aale się rozpisałam jak na pierwszy post i to w dodatku post introwertyka;);)Pozdrawiam :D
eremita

Witamy i szczęśliwi jesteśmy mogąc kolejny raz powitać w naszych skromnych progach kolejnego intro, jakże podobnego do nas wszystkich tu obecnych i jakże zapewne niezwykłego - jak my wszyscy zresztą :D.

Nie krępuj, się pisz ile klawiatura pozwala. Każdy kolejny post będzie dla nas niezwykle cenny, gdyż na tym 4um to prawdziwy skarb :) .

Co do twoich myśli, przekonań, czy samopoczucia sugeruję się wypowiedzieć właśnie tu, na tym anonimowym 4um, w odpowiednim temacie, gdzie odnajdujemy zrozumienie oraz często i gęsto odpowiedzi na nurtujące nas pytania.

Jeśli chodzi o pisanie introwertyków na 4um, to kiedyś rozważałem coś takiego, bo przecież pisząc tu,zaprzeczamy naszemu zamknięciu i samotności, na którą sami siebie skazujemy, lecz wystarczyło spojrzeć na to z innej perspektywy.
Obyś ją szybko odnalazła. Amen.
Awatar użytkownika
Inno
Legenda Intro

Post autor: Inno »

Zrobię mały OT. eremita, skąd u Ciebie taka maniera używania formy "4um"?

A żeby nie było tylko OT, to witam wszystkich. :D
Obrazek
eremita

Ach, jakoś tak mi się to przyjęło. Kiedyś czytywałem różne różniaste(poziom wypowiedzi , co prawda był żenująco niski w porównaniu do tego 4um(!), lecz jednocześnie traktowały on o rzeczach mnie interesujących/intrygujących) fora i przeglądając również sam tym nasiąkłem(choć sam nigdy nie pisałem na żadnym).
Jak widać, wszystko co robimy, tudzież czytamy ma na nas wpływ(choć o tym od dawna wiem, gdyż sam często prowadzę wywody na ten temat z kolegą, tylko rzadko można to tak wyraźnie u siebie dostrzec). Poza tym, to też może trochę z lenistwa ^^.

A czemu pytasz ?

Offtopu się nie da uniknąć, ale chyba nikomu nic nie będzie ;p.
ODPOWIEDZ