Predestination - Dawno tak się nie jarałem filmem, mimo że fabuła wcale nie jest jakaś uber głęboka czy rozbudowana, jednak wystarczająca by zainteresować. Nie umiem w opis, więc powiem tyle (z delikatnym spojlerem ale to jest nawet na trailerze wiec niema tematu czy w ogóle na początku) - jest agent, alternatywna maszyna czasowa i lekko zagmatwana historia "osób", która wraz z każdą minutą staje się to coraz bardziej jasna i szokująca. Siadło w każdym razie
Get Out- Młody związek jedzie w odwiedziny rodziców dziewczyny, niby nic- jednak od samego początku panuje tam dziwna atmosfera co niepokoi czarnoskórego (to w pewnym stopniu istotne) mężczyznę, partnera. Co się po czasie dzieje- ano plot twist jak na thriller przystało, dzieją się pojebane rzeczy, wiadomo. Polecam obejrzeć
Stoker - to akurat podkradłem @Halszqa (wierze że w końcu obejrzałaś

). W filmie umiera ojciec Indii- bohaterki filmu (gra nią Mia Wasikowska, więc tym bardziej polecam

), po czym znikąd pojawia się brat ów ojca zamieszkując z rodziną przez co India jest bardzo podejrzliwa i z czasem odkrywa w sobie nowe...zboczenie? odczucia? no thriller, wiadomo coś się stanie

mi zapadł w pamieć, z pewnością obejrzę za jakiś czas drugi raz.