Tak czy nie?

Gry, quizy, humor i co tylko chcecie. Enjoy.
Awatar użytkownika
Miszka
Intro-wyjadacz

Re: Tak czy nie?

Post autor: Miszka »

Nie, nie zależy mi na przekonywaniu innych do swoich racji. Z niektórymi czasem dyskutuję żeby wypracować wspólne zdanie, ale w tym gronie są tylko 2-3 osoby.

Uważasz się za lubianą/lubianego?
Awatar użytkownika
lea
Rozkręcony intro
Enneagram: 0w0
MBTI: CATS

Post autor: lea »

Nie.
Właściwie ludzie w moim otoczeniu dzielą się na tych co mnie lubią [ czyt. 3 os.] a reszcie jestem totalnie obojętna, bądź uznawana za osobę strasznie nudną, że aż omijaną. Taką niechęć do mnie mają.

Piłeś dzisiaj piwo? :P
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2013, 20:24 przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygnaj ludzi z twych myśli, niech nic zewnętrznego nie kala twej samotności, błaznom pozostaw troskę o szukanie podobnych im.
Inny cię umniejsza, bo zmusza cię do odgrywania jakiejś roli; ze swego życia usuń gest, ogranicz się do tego, co istotne.
Zodiac
Intronek
Enneagram: 5w4
MBTI: INFP

Post autor: Zodiac »

Nieeee... jutro kolokwium, to prohibicja wprowadzona ;)

Czy jeśli biegniesz to znaczy, że nie trzeba się oglądać tylko też uciekać?
Jeśli ktoś twierdzi, że ma wszystko gdzieś, to tak naprawdę nie ma wszystkiego gdzieś, bo gdyby miał to wszystko gdzieś, to by nie mówił jak bardzo to ma gdzieś.
Awatar użytkownika
Starbuck
Wtajemniczony

Post autor: Starbuck »

Nie. Niegdyś biegałam regularnie, obecnie okazjonalnie acz nadal z dużym upodobaniem :)

Czy zdarza Ci się kłamać w dobrej wierze?
“ Wystarczy zwrócić uwagę na człowieka, by stał się pociągający i na swój sposób piękny. ” — Zofia Nałkowska
Awatar użytkownika
Szarak
Introrodek

Post autor: Szarak »

Tak. Zawsze sobie powtarzam, że cel uświęca środki.

Lubisz samotne wędrówki w górach?
Jednego nikt mi nie odbierze. Ja jestem ja, ja ja...
Awatar użytkownika
Starbuck
Wtajemniczony

Tak, nawet bardzo. Zdecydowanie wynoszę góry ponad morze.

Czy czasami zastanawiasz się nad tym, czy jesteś dobrym człowiekiem?
“ Wystarczy zwrócić uwagę na człowieka, by stał się pociągający i na swój sposób piękny. ” — Zofia Nałkowska
Awatar użytkownika
lea
Rozkręcony intro
Enneagram: 0w0
MBTI: CATS

Post autor: lea »

Nie.
Mam własne zasady, poglądy - trzymam się ich, i uważam iż postępuje słusznie. Według mnie, jak już wybierać między dobry a zły, to jestem człowiekiem z opcji pierwszej, w moim uznaniu. Nie zajmuje mi to specjalnie... dużo myśli.

Zdarzało ci się kiedyś uczyć/pracować całą noc? Zarwać nockę, by wyrobić się z zadanym materiałem.
Wygnaj ludzi z twych myśli, niech nic zewnętrznego nie kala twej samotności, błaznom pozostaw troskę o szukanie podobnych im.
Inny cię umniejsza, bo zmusza cię do odgrywania jakiejś roli; ze swego życia usuń gest, ogranicz się do tego, co istotne.
Awatar użytkownika
Starbuck
Wtajemniczony

Nie raz, nie dwa, czyli tak. W nocy lepiej mi się pracuję. Kiedy wszystko wokół zdaje się być pogrążone we śnie, słyszę w końcu własne myśli, nawet te, których nie jestem świadoma za dnia. Skutek jest taki, że potem snuję się półprzytomna ze zmęczenia, ale lubię ciszę nocy. Naprawdę lubię jej słuchać.

Czytałeś/aś kiedyś książkę, która zasadniczo zmieniła Twoje nastawienie do świata?
Awatar użytkownika
vragutinovic
Pobudzony intro
MBTI: INTP

Post autor: vragutinovic »

Tak. Są trzy takie powieści.

Chciał(a)byś sprawować władzę na wysokim szczeblu?
(sam(a) sobie zdefiniuj "wysoki szczebel")
Awatar użytkownika
Starbuck
Wtajemniczony

Zecydowanie nie. To, czym zajmuję się obecnie, w pełni mnie zadowala i będę niezmiernie szczęśliwa, jeśli w najbliższych latach będę mogła iść właśnie tą ścieżką. Moją ścieżką, którą wybrałam sama i której nikt mi nie narzucił. Wysoki szczebel niesie ze sobą ogromną odpowiedzialność, konieczność poświęcenia się i podporządkowania pewnym odgórnym ideom, a nade wszystko cenię sobie swobodę działania i możliwość podejmowania własny decyzji nawet wbrew "dobrym" radom otoczenia.

Zdarzają Ci się "słowotoki"?
Awatar użytkownika
Szarak
Introrodek

Tak. W przypadku rozmowy w wąskim gronie na tematy psychologii bądź filozofii, gęba mi się nie zamyka.

Zdarzało Ci się zarwać szkołę, aby nacieszyć się książką?
Awatar użytkownika
Starbuck
Wtajemniczony

Celowo nie, przypadkowo jak najbardziej. W czasach licealnych często, czekając na autobus, czytałam, co pochłaniało mnie niekiedy do tego stopnia, że nie zauważałam przyjeżdzającego autobusu. Zdarzało mi się też wsiadać do pierwszego lepszego autobusu i dopiero w drodze orientowałam się, że, cholerka, coś tu nie gra, chyba jadę w niewłaściwym kierunku. Przekładało się to oczywiście na całkiem sporą liczbę spóźnień i obniżoną oceną z zachowania.

Zafascynował Cię kiedyś jakiś film tak bardzo, że oglądałeś/aś go kilka razy z rzędu?
Awatar użytkownika
Drimlajner
Global Moderator

Post autor: Drimlajner »

Wprost przeciwnie. Na podstawie obejrzanych "dzieł" doszedłem do wniosku że szkoda życia na oglądanie filmów. Od tamtej chwili widziałem może 2-3.

eee
Tańczyłaś/eś dziś ?
Awatar użytkownika
Szarak
Introrodek

Jeśli tańcem można nazwać niekontrolowane ruchy ciałem, słuchając skandynawskiego metalu, to tak. :lol:

Uprawiasz regularnie jakiś sport?
Zodiac
Intronek
Enneagram: 5w4
MBTI: INFP

Post autor: Zodiac »

Tak, biegi do autobusu między psimi kupami...w chłodniejsze i mokrzejsze dni element ekstremalny, bo w glanach.

Lubisz gotować i sprzątać?
Jeśli ktoś twierdzi, że ma wszystko gdzieś, to tak naprawdę nie ma wszystkiego gdzieś, bo gdyby miał to wszystko gdzieś, to by nie mówił jak bardzo to ma gdzieś.
ODPOWIEDZ