styl, atrakcyjność fizyczna
Re: styl, atrakcyjność fizyczna
pani z jezem to oczywisice ze jest to patologia chyba ze choruje na raka
Zdecydowanie bardziej wolę długie włosy u kobiet, ale krótkie też nie wyglądają źle. Kobiety ścięte na jeża mogą być ładne, jednak jak na mój gust wyglądają wtedy zbyt męsko.Haura pisze:a co z krótkimi włosami u kobiet? czy wg Was kobieta ścięta np. na jeża może być ładna, czy jednak zdecydowanie wolicie długie włosy u kobiet?
- Sorrow
- Krypto-Extra
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ENFP
Zdarzają się takie które wyglądają ładnie w przykrótkawych albo takich do szyi. Na jeża chyba mi się na nikim nie podoba.Haura pisze:Widzę, że przewinął się tutaj wątek długowłosych facetów, więc zadam teraz pytanie, ale dotyczące drugiej strony: a co z krótkimi włosami u kobiet? czy wg Was kobieta ścięta np. na jeża może być ładna, czy jednak zdecydowanie wolicie długie włosy u kobiet?
- Difane
- Rozkręcony intro
Włosy u kobiet ? Tylko i wyłącznie długie, jak szyja żyrafy... jak mur chiński ... no dobra aż tak długie to nie
. Ale jak na moje oko, to optymalna długość włosów w przypadku kobiet wynosi coś z zakresu od obojczyka do bioder. Dłuższe być nie muszą (no chyba, że jakaś niewiasta startuje w konkursie na najdłuższy warkocz
). Jeżeli chodzi o krótsze, to im mniej centymetrów poniżej podanego przedziału, tym bardziej zaczyna rzednąć mi mina. Co do włosów "na jeża" u pań to zostawię to bez komentarza. Niech zrobi to za mnie ta emotka:
.
- Akolita
- Krypto-Extra
Mogą być.leonidas pisze:a co sadzicie o łysych paniach ?
Mówi, że nigdy nie śpi. Że nigdy nie umrze. Dyga przed skrzypkami, pląsa do tyłu, odrzuca głowę, parska głębokim gardłowym śmiechem i jest wielkim ulubieńcem, ten sędzia. Wachluje się kapeluszem, a księżycowa kopuła jego czaszki sunie blada pod światłami, on zaś obraca się, przejmuje skrzypki, wiruje w piruecie, wykonuje jedno pas, dwa pas, tańcząc i grając jednocześnie. Nigdy nie śpi. Mówi, że nigdy nie umrze. Tańczy w świetle i cieniu i jest wielkim ulubieńcem. Nigdy nie śpi, ten sędzia. Tańczy i tańczy. Mówi, że nigdy nie umrze.”
- highwind
- Legenda Intro
- Enneagram: 1w9
- MBTI: istj
Zależy gdzie są łyse. Jeśli o głowę chodzi, to wziąłbym to za objaw choroby psychicznej, lub świadomą deklarację czegośtam, aczkolwiek wolę gdy ktoś się tak drastycznie uzewnętrznia werbalnie, a nie przy pomocy aparycji.leonidas pisze:a co sadzicie o łysych paniach ?
- apohawk
- Rozkręcony intro
- Enneagram: 4w5
Sinead O'Connor podobno ogoliła się na łyso, bo chciała aby ludzie lubili jej muzykę, a nie wygląd.
Sinead O'Connor - Thank You For Hearing MeTu Sinead O'Connor z włosami, krótkimi, ale i tak wygląda ładnie i nieco lepiej niż na łyso.
Dla mnie fryzura na jeża u kobiety nie była by jakimś powodem do negatywnej oceny.
Sinead O'Connor - Thank You For Hearing MeTu Sinead O'Connor z włosami, krótkimi, ale i tak wygląda ładnie i nieco lepiej niż na łyso.
Dla mnie fryzura na jeża u kobiety nie była by jakimś powodem do negatywnej oceny.
No good deed goes unpunished.
Łysym głowom u pań mówię nie, ale niektórym dziewczynom naprawdę ładnie w krótkich włosach. Przyznam się nawet, że mam słabość do takich fryzur. 
A propos łysych głów, w podstawówce jedna dziewczyna z mojej klasy ogoliła się na łyso, jednak jej przypadku nie zrobiło to różnicy, bo, szczerze mówiąc, z włosami wyglądała niewiele lepiej. Ale tak to jest, jak się pije i pali w tak młodym wieku.
A propos łysych głów, w podstawówce jedna dziewczyna z mojej klasy ogoliła się na łyso, jednak jej przypadku nie zrobiło to różnicy, bo, szczerze mówiąc, z włosami wyglądała niewiele lepiej. Ale tak to jest, jak się pije i pali w tak młodym wieku.
Widziałam ostatnio śliczną dziewczynę, w krótkich (ok 3-4 cm) blond włosach. Z przodu były zaczesane na bok, tył postawiony. Wyglądała świetnie, a oczy na jej twarzy wyglądały na ogroooomne. A więc to jak się wygląda w danej fryzurze zależy od kształtu twarzy - jej pasowało, bardzo pasowało.
Jeśli na świętego Prota jest pogoda albo słota, to na świętego Hieronima deszczyk jest albo go ni ma.
W liceum podkochiwałem się w dziewczynie z dokładnie taką fryzurą.Czerwona pisze:Widziałam ostatnio śliczną dziewczynę, w krótkich (ok 3-4 cm) blond włosach. Z przodu były zaczesane na bok, tył postawiony. Wyglądała świetnie, a oczy na jej twarzy wyglądały na ogroooomne. A więc to jak się wygląda w danej fryzurze zależy od kształtu twarzy - jej pasowało, bardzo pasowało.
Wolę jak dziewczyna ma dłuższe włosy, sięgające przynajmniej ramion, ale krótkie włosy też mi się podobają. Ale na jeża albo łyso? Nie.
Ja chyba jestem staromodny ale nie trafia do mnie manifestowanie czegokolwiek poprzez fryzurę. Długie włosy (na głowie!) są kobiecie i dowodzą o tym, że kobieta potrafi o siebie zadbać i troszczy się o swoją atrakcyjność. Wiem coś o tym, bo mieszkam z długowłosą brunetką (obecnie). To ile trzeba się przy tym narobić tylko ona wie, masakra. Ilość kosmetyków do włosów i wszędobylskie włosy, szczególnie zimą, doprowadzają mnie czasem do stanu w którym chcę się zaczaić z nożyczkami
Sam wolę też mieć cokolwiek na głowie, jak byłem młodszy to nosiłem krótkie włosy ciachnięte maszynką, dziś to już mi nie odpowiada, lubię mieć te parę centymetrów które można ładnie uczesać np. z przedziałkiem ale to przyszło z czasem 
Ilość kosmetyków niekoniecznie świadczy o tym, że włosy są odpowiednio zadbaneDonnie pisze:o ile trzeba się przy tym narobić tylko ona wie, masakra. Ilość kosmetyków do włosów i wszędobylskie włosy
Samo wysuszenie włosów zajmuje mi osobiście ponad pół godziny... Tak, to prawda. Dłuższe włosy kosztują dużo czasu. Tym bardziej jeśli mają tendencję do kręcenia się i trzeba im "pomagać" (jak to mówi moja ukochana fryzjerka) dyfuzorem.Haura pisze:Ilość kosmetyków niekoniecznie świadczy o tym, że włosy są odpowiednio zadbaneDonnie pisze:o ile trzeba się przy tym narobić tylko ona wie, masakra. Ilość kosmetyków do włosów i wszędobylskie włosyIch nadmiar też może zaszkodzić, najrozsądniejszy jest umiar. Ale zgadzam się, długie włosy to pewnie jednak więcej pracy i czasu poświęconego na ich utrzymanie.
Inni z kolei długo z nimi walczą prostując je na siłę (czego osobiście nie popieram). Kiedyś tak robiłam i tym sposobem tylko je osłabiłam, a w efekcie nie prezentują się już tak zacnie.
Dużo poświęcenia. Ale nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na ścięcie włosów tak na zero, czy bardzo krótko.