Indywidua? Mnie ewidentnie mózgi innych ludzi postrzegają tak, jak napisałeś, za to kiedy widzę inne indywiduum, to widzę mniejsze niebezpieczeństwo niż tych, którzy widzę je we mnie. Proste.
Tak, zarobki/koszty życia zamiennie, ale fakt, bardziej chodzi o to drugie, bo to właśnie to wzrosło na całym świecie niebanalnie bez żadnej kompensacji.
Jakie zachowania ekstrawertyków Was wnerwiają?
-
Patrycjusz
- Intro-wyjadacz
- quantum
- Pobudzony intro
- MBTI: INTJ
Re: Jakie zachowania ekstrawertyków Was wnerwiają?
Pisząc "indywidua" miałem na myśli takie osoby jak szef kolegi powyżej. Myślałem że to jasne ?
Przekonanie, że jeśli ktoś nie związał się z miłością z liceum/studiów to jest po przejściach i będzie miał ogromne problemy ze znalezieniem partnera.
- KierowcaInrzynier
- Stały bywalec
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTP
- Kontakt:
A to nie jest prawda?Karola265 pisze: 02 cze 2026, 19:01 Przekonanie, że jeśli ktoś nie związał się z miłością z liceum/studiów to jest po przejściach i będzie miał ogromne problemy ze znalezieniem partnera.
A nie dotyczałem, chodziło o nie związanie się z miłością szkolną.
Jeszcze gorzej człowieka traktują, jak nigdy nie był w związku, im starszy jesteś tym społeczna waga tej stygmy wzrasta. Przyznanie się do tego jest równoznaczne z samobójstwem społecznym i radykalną utratą statusu społecznego do wręcz poziomu człowieka niepełnosprawnego.
Podam przykład stopniowania stygmy wraz z wiekiem
17 - 18 lat - jeszcze nie dorosłeś, kiedyś będziesz jurny i zobaczysz
19-23 lata - zaraz ci się jakaś dziołcha nawinie i się nie zabezpieczysz, bo jesteś napaleńcem
24 - 25 lat - pewnie jesteś gej albo ksiądz
+26 lat - zrównywanie z chorymi na zespół downa
Dlatego nigdy, pod żadnym pozorem nie należy przyznawać się do braku relacji romantycznych/seksualnych gdy ma się powyżej 25 lat.
Trzeba kłamać lub milczeć, aby zachować minimalną godność.
"Don't bend; don't water it down; don't try to make it logical; don't edit your own soul according to the fashion. Rather, follow your most intense obsessions mercilessly." - Franz Kafka