tonerek pisze: 27 paź 2025, 0:46
Pustka to jest u ciebie w kościele jak stare dewotki wyjdą z owego przybytku.
Stare dewotki, naprawdę? Wczoraj sprawdzałem i podobno pół Kościoła Anglikańskiego do nas przeszło, ale to chyba źle sprawdzałem, nie chcielibyśmy aby nasz ukochany Kościół Protestancki przestał być protestancki.
Albo nie, Lepiej. Pustka to całokształt KK.
Pustka charakteryzuje osoby urodzone w 1980, 1990. Nasze pokolenie jest pokoleniem intelektualnie i artystycznie pustym. My, milenialsi, nie jesteśmy w stanie stworzyć nic wartego przechowywania i Sztuczna Inteligencja (chociażby) jest tego najlepszym przykładem. Kiedy pokolenie milenialsów przystąpiło do aktu stworzenia istoty najwyższej to wyszedł czerstwy żart z Family Guya, Latający Potwór Spaghetti.
Nie dziwi mnie w takim razie niemożliwość dostrzeżenia sensu w KK, bo my w niczym nie jesteśmy w stanie dostrzec niczego.
Nie są to moje słowa. Możesz zainteresować się krytyką pokolenia milenialsów, jeśli masz czas i ochotę. Nikt wcale nie pieje z zachwytu nad naszym pokoleniem i słusznie.
Jak można wierzyć w coś czego nie ma (albo jest spekulatywnie jak krasnoludki), no ja tego zrozumieć nie mogę. I jeszcze dorabiać do tego filozofię.
Chyba punktem wyjścia z pozycji subiektywnej na obiektywną są pogłębione badania nad przedmiotem wątpliwości. Chyba nawet ostatnio Dawkins przyznał, że cały swój argument oparł na jednym kronikarzu który mówił, że nie było nikogo takiego jak Jezus z Nazaretu, pomimo, że cała reszta źródeł potwierdzała obecność takiej postaci.
Kim w rzeczywistości był Jezus z Nazaretu? Dobre pytanie na początek.
Zaznaczam z góry, że odpowiedź: pustka, pustka, pustka jest odpowiedzią błędną.