Introwertycy w filmach..
- Silver Moon
- Introrodek
Re: Introwertycy w filmach..
Może nie do końca na temat ale ostatnio moimi ulubionymi outsiderami są Guardians of the Galaxy
Mimo iż stanowią drużynę każda postać jest unikalna, pozornie nie pasująca do reszty świata i początkowo przekonana, że najlepiej żyje się samemu, co z czasem ulega zmianie. Poza nimi lubię także Constantina, Daryla Dixona z TWD oraz kilka innych komiksowych indywidualności. Moim ulubionym połączeniem jest outsider-badass 

From the ashes we will rise.
Ja z tego filmu poprostu uwielbiam Ronana oskarżyciela, jego mimikę twarzy, postawę i ten jego głos (chciałbym mieć taki)Silver Moon pisze:Może nie do końca na temat ale ostatnio moimi ulubionymi outsiderami są Guardians of the GalaxyMimo iż stanowią drużynę każda postać jest unikalna, pozornie nie pasująca do reszty świata i początkowo przekonana, że najlepiej żyje się samemu, co z czasem ulega zmianie.
A co do introwertyka to sporo już wymieniliście, ale przypomina mi się wóz strażacki z pełnometrażowego filmu animowanego "auta"
- Silver Moon
- Introrodek
Oj tak, Ronan to potężna i ciekawa antagonistyczna postać i jedyne czego mogę się czepiać tego filmu jest to, że było go tam zdecydowanie za mało a jego potencjał nawet w połowie nie został wykorzystany. Podobnie jak z Nebulą i Korathem. Ale przy tak wielkich produkcjach musi dochodzić do nie małych kompromisów więc wierzę, że Marvel zrobił to co było najlepsze :wink:
- Silver Moon
- Introrodek
A jeśli chodzi o introwertyków to myślę, że dobrym przykładem mogą być też postacie z gier np. w Assasin's Creed, Altair, Connor. Także Bigby z Wolf among us.
Bigby jest jedną z moich ulubionych postaci z gier
.
Teraz tak myślę i nie jestem pewien czy można by nazwać Wiedźmina Geralta introwertykiem ale pewne jego cechy posiada. To co prawda z książek ale, może kiedyś zrobią film

Teraz tak myślę i nie jestem pewien czy można by nazwać Wiedźmina Geralta introwertykiem ale pewne jego cechy posiada. To co prawda z książek ale, może kiedyś zrobią film

Moją ulubioną intro z filmów jest Brennan z serialu "Kości". Genialna jest 

- Silver Moon
- Introrodek
Też ją lubię, zwłaszcza jej nietaktowne uwagi, ale geniuszom się wybacza 

- Papaja
- Intromajster
- Enneagram: 1w9
- MBTI: ISTJ
przypomnialo mi sie jak lubialam ogladac ten film i ta wlasnie bohaterke, nie wpadlam ze ona jest introzan
Moją ulubioną intro z filmów jest Brennan z serialu "Kości". Genialna jest

Kto stworzył ten labirynt niepewności, tę świątynię dufności, naczynie grzechu, pole usiane tysiącem zasadzek, przedsionek piekła, kosz po brzegi napełniony chytrością, truciznę słodką jak miód, łańcuch, który wiąże śmiertelnych z doczesnością – kobietę?
- Silver Moon
- Introrodek
Ostatnio oglądałam sporo filmów i natrafiłam na kilka introwertycznych postaci:
- Walter Mitty z ''Sekretne życie Waltera Mitty''
- Forest z ''Lawless''
- Eryk z ''Upiór w operze''
- Katniss Everdeen z trylogii ''Igrzyska Śmierci''
- Elsa z ''Frozen''
- Maureen, J.J. z ''Nauka spadania''
- Walter Mitty z ''Sekretne życie Waltera Mitty''
- Forest z ''Lawless''
- Eryk z ''Upiór w operze''
- Katniss Everdeen z trylogii ''Igrzyska Śmierci''
- Elsa z ''Frozen''
- Maureen, J.J. z ''Nauka spadania''
- Corpseone
- Introwertyk
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INFP
A gdyby tak porozdzielać introwertycznych bohaterów filmowych na melancholików i flegmatyków? Macie jakieś ciekawe typy? Sam się zastanowię i postaram się jakąś listę takich postaci wymyślić.
- Silver Moon
- Introrodek
Według mnie Hazel, główna bohaterka powieści i filmu 'Gwiazd naszych wina' jest dobrym przykładem introwertyka melancholika, choć w jej przypadku dużą rolę w tym odgrywa choroba 

-
- Pobudzony intro
- Enneagram: 4w5
- MBTI: INFJ
Ktoś słyszał o "The Art Getting By"? Po polsku tytuł brzmi "Sztuka Dorastania". Głównym bohaterem jest George Zinavoy - introwertyk z duszą artystyczną. Trzymał się na uboczu, ale w końcu został zauważony przez ektrawertyczne towarzystwo i wciągany w imprezy. Nie spodobało mu się tu, a nawet zaszkodziło.
Główny bohater filmu Malowany welon - Walter Fane (gra go Edward Norton). Film na podstawie książki W. Somerset Maugham.
- Elektronovolt
- Introrodek
- Enneagram: 5w4
- MBTI: INTP
Mi przychodzą na myśl te postacie:
POZYTYWNE
POZYTYWNE
- Jamie Sullivan (Szkoła uczuć)
- Ania Shirley (Ania z Zielonego Wzgórza)
- Amelia (Amelia)
- Sara (Mała Księżniczka)
- Kapitan Hak (Piotruś Pan)
- Gregory House (Dr. House)
- Ebenezer Scrooge (Christmas Carol)
- Profesor Moriaty (Sherlock Holmes)