Witam!
Re: Witam!
Witam. Z tej strony Kamil, lat 30. Zawodowo dostawca. Może nie typowy introwertyk, ale z różnych powodów dosyć zamknięty w sobie.
- Rafael
- Krypto-Extra
- Enneagram: 9w1
- MBTI: ISFJ
Witam.

Są różne kryteria introwertyzmu. Według jednego możesz nim być, a innego już nie.
Ja według Junga i MBTI jestem introwertykiem. Również w relacjach romantycznych.
A towarzysko i energetycznie ekstrawertykiem.
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
- Coldman
- Administrator
- Enneagram: 4w5
- MBTI: Szajs
To jesteś ambiwertykiem xD
- Rafael
- Krypto-Extra
Tak właśnie siebie określam wobec tych, co do których mogę żywić przypuszczenie graniczące z pewnością, że znają słowo ambiwertyk.

Siemka. Jestem dzyndzel i wiele osób mnie określa jako nieśmiały lub nawet wstydliwy. Chyba będę tu pasował.
- Fairytaled
- Rozkręcony intro
- MBTI: INFP
Dzień dobry, witaj na forum

Najnowsza piosenka tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=ez3tLSz_QYk
- Domenico De Sole
- Introrodek
- MBTI: INTJ
Cześć wszystkim introwertykom !
Temat zainteresował mnie całkiem niedawno i w ten sposób tu trafiłem.
U mnie wg MBTI cały czas wychodzi ISTJ, bez względu na nastrój, porę dnia czy nawet porę roku.
Ciągle, za każdym razem. Do znudzenia. Więc może tak naprawdę jest.
Ale...
W jednym z angielskich testów po dłuuuugiej serii skomplikowanych pytań jakichś bardzo abstrakcyjnych, od których prawie łeb mi się zagotował wyszło, że ostatecznie składam się z dwóch części
- "ISTJ 88% and INTJ 12%".
Temat zainteresował mnie całkiem niedawno i w ten sposób tu trafiłem.
U mnie wg MBTI cały czas wychodzi ISTJ, bez względu na nastrój, porę dnia czy nawet porę roku.
Ciągle, za każdym razem. Do znudzenia. Więc może tak naprawdę jest.
Ale...
W jednym z angielskich testów po dłuuuugiej serii skomplikowanych pytań jakichś bardzo abstrakcyjnych, od których prawie łeb mi się zagotował wyszło, że ostatecznie składam się z dwóch części

Cześć, nazywam się Adam i jestem introwertykiem od 28 lat...
Nie no, żartuję, nie nazywam się Adam.
Nietypowo dla siebie, postanowiłam się przywitać, choć dziwnie się z tym czuję, zważywszy, że znam to forum od lat mniej więcej dziesięciu, więc ja wiem o was wszystko, a wy o mnie nic.
No dobrze, teraz też żartuję (jakiś taki śmieszkowy humor mam), nie śledziłam tej strony zbyt często.
Postanowiłam się zarejestrować raczej niezobowiązująco; choć mój introwertyzm ociera się o autyzm, nie utożsamiam się aż tak silnie z tym terminem - właściwie z żadnym terminem się szczególnie nie utożsamiam, mam słabo rozwinięte instynkty plemienne i poczucie wspólnoty z innymi. Ale nawet moja autystyczna natura czasem potrzebuje jakiejś namiastki kontaktu z innymi ludźmi, a to jest jedyne jeszcze jako tako żywe forum, jakie kojarzę, więc oto jestem, żeby was męczyć swoją osobą przez czas bliżej nieokreślony! Enjoy!
Nie no, żartuję, nie nazywam się Adam.
Nietypowo dla siebie, postanowiłam się przywitać, choć dziwnie się z tym czuję, zważywszy, że znam to forum od lat mniej więcej dziesięciu, więc ja wiem o was wszystko, a wy o mnie nic.

No dobrze, teraz też żartuję (jakiś taki śmieszkowy humor mam), nie śledziłam tej strony zbyt często.
Postanowiłam się zarejestrować raczej niezobowiązująco; choć mój introwertyzm ociera się o autyzm, nie utożsamiam się aż tak silnie z tym terminem - właściwie z żadnym terminem się szczególnie nie utożsamiam, mam słabo rozwinięte instynkty plemienne i poczucie wspólnoty z innymi. Ale nawet moja autystyczna natura czasem potrzebuje jakiejś namiastki kontaktu z innymi ludźmi, a to jest jedyne jeszcze jako tako żywe forum, jakie kojarzę, więc oto jestem, żeby was męczyć swoją osobą przez czas bliżej nieokreślony! Enjoy!
- Rafael
- Krypto-Extra
Witam.
Jak są problemu w realu z różnych powodów to czasem w internecie jest łatwiej.
Zresztą teraz również ekstrawertycy przenoszą się do internetu, bo tak im wygodniej.

Jak są problemu w realu z różnych powodów to czasem w internecie jest łatwiej.
Zresztą teraz również ekstrawertycy przenoszą się do internetu, bo tak im wygodniej.
Witajcie!
Bardzo chciałam spokojnie poczekać z rok, dwa zanim coś napiszę, by ochłonąć po emocjach związanych z dołączeniem. A tu w regulaminie jest podpunkt, że już po 6 miesiącach likwidują konta...
A jak jest w Waszych rodzinach? Nie pochodzicie wszyscy z długiej linii osób nie wychodzących z pokoju?
Bardzo chciałam spokojnie poczekać z rok, dwa zanim coś napiszę, by ochłonąć po emocjach związanych z dołączeniem. A tu w regulaminie jest podpunkt, że już po 6 miesiącach likwidują konta...
A jak jest w Waszych rodzinach? Nie pochodzicie wszyscy z długiej linii osób nie wychodzących z pokoju?