Witam wszystkich.
Czy wśród forumowiczów znajdzie się ktoś, kto chorował na boreliozę?
Jakie macie doświadczenia związane z tą chorobą? Jeśli sami nie chorowaliście, to może znacie kogoś, kto zmagał się z tym paskudztwem
Borelioza 🦟🪲🪰🦠
Re: Borelioza 🦟🪲🪰🦠
Miałam stwierdzoną boreliozę, miałam rumień wędrujący, i wtedy brałam antybiotyki przez miesiąc, potem miałam robić jakieś testy jeszcze, ale z tego, co wiem to antybiotykoterapia jest zupełnie skuteczna, więc chyba jestem całkowicie zdrowa pod tym względem. W sumie to nie wiem czy to jest tak, że jeśli w miarę szybko człowiek nie zgłosi się do lekarza to wtedy na antybiotyki jest za późno i leczenie jest dużo gorsze?
A mogłabyś napisać czy oprócz rumienia miałaś jeszcze jakieś inne objawy? Pamiętasz jak nazywały się te antybiotyki?Introja pisze: ↑25 maja 2024, 1:26 Miałam stwierdzoną boreliozę, miałam rumień wędrujący, i wtedy brałam antybiotyki przez miesiąc, potem miałam robić jakieś testy jeszcze, ale z tego, co wiem to antybiotykoterapia jest zupełnie skuteczna, więc chyba jestem całkowicie zdrowa pod tym względem. W sumie to nie wiem czy to jest tak, że jeśli w miarę szybko człowiek nie zgłosi się do lekarza to wtedy na antybiotyki jest za późno i leczenie jest dużo gorsze?
Może trochę czułam się bardziej taka osłabiona, ale nic poza tym. Antybiotyki AmoksiklavMisiaczek pisze: ↑25 maja 2024, 22:16A mogłabyś napisać czy oprócz rumienia miałaś jeszcze jakieś inne objawy? Pamiętasz jak nazywały się te antybiotyki?Introja pisze: ↑25 maja 2024, 1:26 Miałam stwierdzoną boreliozę, miałam rumień wędrujący, i wtedy brałam antybiotyki przez miesiąc, potem miałam robić jakieś testy jeszcze, ale z tego, co wiem to antybiotykoterapia jest zupełnie skuteczna, więc chyba jestem całkowicie zdrowa pod tym względem. W sumie to nie wiem czy to jest tak, że jeśli w miarę szybko człowiek nie zgłosi się do lekarza to wtedy na antybiotyki jest za późno i leczenie jest dużo gorsze?
Rozumiem. Dzięki wielkie za odpowiedźIntroja pisze: ↑26 maja 2024, 13:37Może trochę czułam się bardziej taka osłabiona, ale nic poza tym. Antybiotyki AmoksiklavMisiaczek pisze: ↑25 maja 2024, 22:16A mogłabyś napisać czy oprócz rumienia miałaś jeszcze jakieś inne objawy? Pamiętasz jak nazywały się te antybiotyki?Introja pisze: ↑25 maja 2024, 1:26 Miałam stwierdzoną boreliozę, miałam rumień wędrujący, i wtedy brałam antybiotyki przez miesiąc, potem miałam robić jakieś testy jeszcze, ale z tego, co wiem to antybiotykoterapia jest zupełnie skuteczna, więc chyba jestem całkowicie zdrowa pod tym względem. W sumie to nie wiem czy to jest tak, że jeśli w miarę szybko człowiek nie zgłosi się do lekarza to wtedy na antybiotyki jest za późno i leczenie jest dużo gorsze?
Ekscentryczna sąsiadka i moja emerytowana nauczycielka z zerówki całe życie czuła się ogólnie kiepsko. Z roku na rok było gorzej. Co bagatelizowała. A teraz jest wrakiem człowieka. Bojkotowała lekarzy z uporem maniaka. Rok temu w jakiś niewytłumaczalny sposób jej synkowie zaciągnęli ją na badania, gdzieś na przeciwny koniec Polski. Wynik wszystkich rozwalił: Nieleczona borelioza, która trwa co najmniej od lat osiemdziesiątych. To się nadaje do telewizji.