Odnawianie znajomości po latach.

Dział forum, w którym poruszane są tematy dotyczące kontaktów międzyludzkich, a także problemów w relacjach, których przyczyną może być introwersja.
Awatar użytkownika
Rafael
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Re: Odnawianie znajomości po latach.

Post autor: Rafael »

Nadurek pisze: 26 lut 2023, 18:21 i pożyczaniem pieniędzy.
Też mi się to przytrafiło. :(
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
katamara-n
Introrodek

Post autor: katamara-n »

Odkopię temat i napiszę ,że nie lubię. Ostatnio spotkała mnie taka sytuacja, z której początkowo się cieszyłam bo ktoś odezwał się do mnie po wielu latach.... Ktoś z kimś się przyzazniłam przez kilka lat,a później relacja bez wyraźnego powodu rozpadła się (studia, praca, w każdym razie nie było żadnego konfliktu).
Skoro odezwała się do mnie sama to pomyślałam,że nawet fajnie. Kontakt utrzymywała przez jakiś miesiąc. Później zaczęła pouczać i sprzedawać tzw. dobre rady. Wiec szkoda czasu i energii ;)
Awatar użytkownika
Rafael
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Post autor: Rafael »

katamara-n pisze: 12 maja 2024, 9:24 Skoro odezwała się do mnie sama to pomyślałam,że nawet fajnie. Kontakt utrzymywała przez jakiś miesiąc. Później zaczęła pouczać i sprzedawać tzw. dobre rady. Wiec szkoda czasu i energii ;)
Z tymi odnowieniami to na ogół nie wychodzi, szczególnie z takimi, gdzie od ostatniego spotkania minęło kilkanaście lat. Ludzie się zmieniają i nie pasują już do siebie. :(

Kiedyś był taki portal społecznościowy "nasza klasa". Jego ideą było właśnie odnawianie relacji z rówieśnikami z tej samej klasy. :?
Kiedyś z ciekawości zajrzałem. Z podstawówki nie było nawet wątku. :ok:
Natomiast z liceum był, ale tylko 3 osoby się wpisały i co ciekawe takie, najbardziej wyobcowane, które z nikim z klasy się nie zadawały. Może z wyjątkiem mnie, bo ja znałem wszystkich, ale słabo. ;)
Prawdopodobnie i w dorosłym życiu cierpiały na niedobór towarzystwa i szukały znajomych.

Po kilku latach świetności portal upadł, widocznie nie było wystarczająco chętnych lub jakieś inne problemy. Tak, czy siak nic nowego na jego miejsce nie powstało w tej formule. Zatem statystycznie to się nie sprawdza. :(
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Purple Garden
Wtajemniczony

Post autor: Purple Garden »

Hmmm, w sumie jak tak sobie pomyślę, to faktycznie nie przypominam sobie, aby po latach udało mi się w jakiś sensowny sposób odnowić starszą znajomość. Choć kto wie, może to po prostu dlatego, że jakoś szczególnie się nie staram. Oczywiście, fajnie jest mieć z kimś kontakt, ale jak życie pokazuje jedni ludzie przychodzą, a drudzy odchodzą. I nie wydaje mi się, żeby było to coś na co trzeba być złym, albo myśleć że to inni ludzie są dziwni. Tak po prostu jest i tyle.
ODPOWIEDZ