Poznajmy sie. Randka online

W tym dziale rozmawiamy o radościach i problemach, jakie dla introwertyków wynikają z bycia w związku.
Awatar użytkownika
invisible_ink
Intronek
Kontakt:

Re: Poznajmy sie. Randka online

Post autor: invisible_ink »

Jestem Rafał, mam 31 lat.
Mieszkam w Żywcu.

Najbardziej uwielbiam w wolnym czasie słuchać/katalogować muzykę i szukać coś nowego do posłuchania.Poza tym ostatnio częściej oglądam filmy i interesujące mnie dyscypliny sportu. Lubię też grać w gry planszowe/komputerowe.

Zaniedbałem od jakiegoś czasu inne interesujące mnie zajęcia: czytanie i naukę języków obcych (angielski/hiszpański). Czasem jednak umieszczam na swoim blogu tłumaczenia tekstów utworów.

Mam też kilka innych rzeczy, które mnie interesują.
Od czasu do czasu czytam np. artykuły popularnonaukowe/filozoficzne, recenzje filmów.
Lubię kilka kanałów youtube o podobnej tematyce.

Niestety choruję na poważną chorobę, która utrudnia mi możliwość częstszego wychodzenia z domu, znalezienia pracy...
Szczerze mówiąc dość mocno doskwiera mi samotność.
Dlatego też szukam szans na poznanie kogoś nowego online.

Zachęcam do kontaktu. Mam nadzieje, że znajdziemy ciekawe tematy do dyskusji. :)
nothing ever happens if you don't make it happen
Awatar użytkownika
Iszkafel
Introrodek

Post autor: Iszkafel »

33 lata, Białystok. Super rzadkim zjawiskiem jest spotkać kogoś z regionu. W przeszłości, jak byłem dużo młodszy, utrzymywałem relację online z kilkunastoma ludźmi, część z nich poznałem osobiście. Wiem jednak jak podatną na zniknięcie jest relacja przez sieć. Ludzie, których wydaje się, że znasz z 3 lata potrafią zniknąć na zawsze nie mówiąc nic. Także promień ok. 300km ode mnie to jest maksimum na bycie pen palem :). Nawet jak się nigdy na żywo nie spotkamy, to wolę jak jest to teoretycznie prawdopodobne.

Obecnie nie jestem z nikim. Zdecydowanie lepiej dogaduję się z innymi introwertykami, więc jak dowiaduję się że dziewczyna jest introwertyczką od razu ma u mnie giga plusa. Więcej o mnie: pracuję zdalnie, zawodowo/finansowo jestem ogarnięty, mam ambicje które rozwijam, nigdy nie chcę się zestarzeć a rozumiem przez to to, że będę sobie stawiać nowe cele do nauki do końca świata :). Przynajmniej raz w tyg. można mnie spotkać w bibliotece uczącego się javy, mimo że nie muszę tego robić, bo wykonuję zawód od lat. W bibliotece czuję się najlepiej. Lubię koty, ciężko byłoby mi zaakceptować inne zwierzęta. Psy są spk, ale ich intensywny zapach bardzo mi przeszkadza oraz, bez urazy, właściciele psów pachną jak pies 24/7.

Hobbystycznie lubię czytać/słuchać podcastów o prehistorii, antropologii, trochę też z pogranicza nauk i spekulacji o Sumerze i początkach cywilizacji. Lubię gotować, choć nie powiedziane że umiem. Jeżdżę rowerem, trenuję 2-3 razy w tygodniu, w domu jak przystało na introwertyka. Z minusów i wad ukrytych to: nie mam prawa jazdy i auta ale pracuję nad tym. Ludzie przeważnie mnie zaniżają i niedoważają :) czyli z wyglądu muszę sprawiać wrażenie że jestem niższy i chudszy niż jestem (179/72).
Ystymer
Introrodek

Post autor: Ystymer »

Witam, odnawiam swój stary post a nuż może ktoś się odezwie. A więc jestem z Biłgoraja
w woj. lubelskim i szukam głównie z tej części lub bliskich okolic. Mam 29 lat i jestem skrajnym introwertykiem na pograniczu z fobią społeczną. Przechodząc do sedna szukam przyjaciółki, z czasem może coś wyjdzie więcej jak będziemy się dogadywać. Co do zainteresowań to podam na priv. Tak więc jeśli jesteś z w/w miasta lub okolic to czekam na odp.:)
KonKrosno
Wtajemniczony

Post autor: KonKrosno »

Więc tak : Mam 30 lat prawie w tym roku tyle skończę. Czego szukam powiem wprost - żony - marzę o rodzinie . Samotnosc mnie dobija jak patrzę na rodzeństwo ktoro ma już druga połówkę i dzieci ... zazdroszczę im w pozytywnym sensie . Jestem bardzo ale to bardzo nieśmiała osoba , zakompleksiona . Numerologoczna 7 Jestem, skorpionem . Mam 171 wzrostu i lekka nadwagę. Chciałbym poznać kobietę i stworzyć z nią szczęśliwy związek, ale chyba Jestem nudziarzem . Meczy mnie bycie kawalerem , cholernie męczy :/ . Mieszkam na południu Podkarpacia
Tyler_Durden
Wtajemniczony
Enneagram: 5
MBTI: INFJ

Post autor: Tyler_Durden »

Mac pisze: 25 maja 2016, 1:46 Pytanie bezczelne mam: któremuś z Panów/którejś z Panien udało się cokolwiek nawiązać? Ot, ludzka ciekawość
Otóż nie.
Awatar użytkownika
tonerek
Rozkręcony intro
Enneagram: 5w4

Post autor: tonerek »

Niemłody już kawaler anonsuje się niniejszym:
- zainteresowania: nowe technologie, trochę historia i psychologia (chociaż w tę ostatnią wiary nieco brak) oraz ekonomia
- raczej nie interesują mnie podróże ani poznawanie nowych ludzi, gdyż ludzie są z reguły mało interesujący
- raczej brzydki i z nadwagą
- nie cierpię religii więc jeśli jesteś wierząca albo chciałabyś mnie przekabacić do wiary w cokolwiek poza wiarą w technologię albo latającego potwora spaghetti to zapomnij
- o sprawy doczesne nie musiałabyś się martwić, mogłabyś leżeć i pachnieć (chociaż to pewniej niewskazane). Lepiej jednak coś robić jednak ku chwale kapitalizmu.

piter
Zagubiona dusza

Post autor: piter »

Cześć
Mam na imię: Piotrek
Mam lat:38
Jestem z:Wrocławia
O mnie: Introwertyk który zmusza się do bycia ekstrawertykiem w koło ludzi
Moje zainteresowania; Czytam książki i słucham muzyki wszelakiej
Szukam: dziewczyny w podobnym wieku może być starsza może być młodsza (wiek nie dla mnie ma znaczenia).
Jeżeli chodzi o panów jestem hetero ale możemy się umówić na wyjście na piwo .
ISABELA
Zagubiona dusza

Post autor: ISABELA »

Hej. Szukam kogoś staroświeckiego, komu nieobce są kurtuazja i tradycja. Rzadkość. Jakiejś szukam niecodzienności, wartości zapomnianych przez współczesność, jakiegoś spokoju bijącego od człowieka, by nie dać się porwać w tym pędzie. Może kogoś, komu będzie zależało na relacji i będzie chciał dbać o tę jedną jak o skarb, a nie jak o zbędne akcesoria lub chińskie podróbki do wymiany . TAK ŻEBY BYLO SENS COŚ TWORZYĆ , WSPOLNIE. To taki update mój . I tak, już się tego nie wstydzę, szukam prawdziwej miłości, i nie obchodzi mnie czy to się komuś podoba czy nie :) wszelkie komentarze są dla mnie zbędne bo głęboko wierzę że gdzieś jest ten ktoś. Gdyby nie był , to by go moje serce nie szukało . Jestem prawdziwa, nie chce już nic udawać. To tyle na dziś.
Leśny
Wtajemniczony
Enneagram: 4w5

Post autor: Leśny »

Cześć,

Jako, że forum ma być niedługo zamknięte - zostawię tu na odchodne swoje 5 groszy.

To będzie post poważny, raczej smutny.

-----------------

Od zawsze wierzyłem, że uda mi się odnaleźć tą jedną jedyną...
...że uda mi się połączyć na najgłębszym, duchowym poziomie.
Tak, żeby szczerość, prawda, lojalność, komunikacja, kompatybilność mówiły same za siebie... tak, że słowa jedynie spłaszczałyby ten głęboki emocjonalny poziom.

Ludzie mnie wielokrotnie ostrzegali, że nie da się osiągnąć tych mitycznych "100%". Jak na razie mają rację.
Jednak ja się nie poddaję.

Chciałbym stworzyć piękno.
Widzę je od lat w wyobraźni i wiem, że jestem do tego zdolny.
Czuję się do tego odpowiedzialny.
Rozpoznaję emocje w moim sercu i potrafię to w sobie poukładać.
Mam też bogatą przeszłość.
Nie jestem desperatem, który szuka drugiej połówki tylko po to, by znaleźć sobie chwilowe pocieszenie.
Nie mam zamiaru żonglować cudzymi emocjami.
Znam siebie, swoje mocne i słabe strony (o tych słabych jestem chętny, by porozmawiać, bowiem to ważne, żeby tworzyć coś wspólnie w prawdzie - a ta jak wiadomo - zawsze wyjdzie na jaw).
Byłem we wielu związkach i nauczyłem się na błędach zarówno swoich, jak i cudzych.

Interesują mnie tylko poważne możliwości, nie mam zamiaru wkraczać w niepewny grunt czyichś zaburzeń... choć... jestem w stanie unieść wiele. Po prostu do tanga trzeba dwojga. Tak jak ja mogę starać się zrozumieć Ciebie - tak też zależy mi, by ktoś starał się być empatyczny wobec mnie.
Wtedy wszystko się uda.

Prawda, lojalność, komunikacja.

-----------------------

Coś o mnie:

Mam 30 lat.
Z doświadczenia jestem ogrodnikiem-budowlańcem.
Marzy mi się kopułowy domek w górach... otoczony wielobarwnym sadem.
Marzy mi się szczęśliwa i pewna rodzina - w tych niepewnych czasach...

Mam artystyczną, poetycką duszę.
Dużo przeżywam, dużo myślę, dużo robię.
Zajmuję się amatorsko muzyką, nagrywam - mówiąc w skrócie - folk rap.
Muzyka to moja największa pasja i słucham prawie wszystkiego (prócz trapu, popu i disco-polo).
Ubóstwiam progresywny rock, w stylu Riverside, Porcupine Tree, w szczególności Mike Oldfield.

Interesuje się wieloma sprawami, w tym psychologia, filozofia, polityka.
Moim psychologicznym "guru" jest C.G. Jung.

Telewizję obdarzam najwyższym stopniem pogardy. Fuuuu...

Sporo najeździłem się autostopem, sporo chodziłem po górach. Uwielbiam obcować z przyrodą. Interesuje mnie zielarstwo, ornitologia.

Lubię styl retro. W tym roku po raz pierwszy udało mi się zamontować internet w telefonie - chyba wkroczyłem do swojej osobistej, nowej ery :D

Jestem INFJ, 4w5, albo 4w3 - różnie. Numerologiczna 7. Ascendent - lew, księżyc - ryby, wenus - bliźnięta.
Wyznaję zasady chrześcijańskie.
Jestem jednak otwarty na cudze spojrzenie na świat :)

Co do kobiet to... lubię lekkość, rusałkowość, delikatność, naturalność.
Nie interesują mnie tipsy i sztuczne rzęsy...

Chciałbym móc tarzać się z Tobą w trawie.
Zawęzić swoją percepcję i skupić się tylko na Tobie.
Całować się całą noc w szczerym polu.

---------------

Jeśli to jakoś z Tobą rezonuje - zawsze możemy porozmawiać, poznać się.

Jednakże nie interesują mnie półśrodki.
Marzę o tym, by to było pewne i niezbywalne po sam schyłek życia.
Może jeszcze nie jest za późno...

Wybaczcie mi smutny wymiar tego posta.
Akurat jestem w procesie uwalniania, wychodzenia z dołka.
Z reguły lubię śmieszkować, mam abstrakcyjne poczucie humoru.

Wiem też, że sam nie uda mi się dopełnić idei - wyznaję zasadę, że każdy z nas jest ułamkiem... i że jesteśmy w stanie osiągnąć więcej po zjednaniu.

Ufff, rozpisałem się trochę, ekshibicjonizowałem emocjonalnie...

a żeby "widziały gały co brały" - dodaje zdjęcie :)

Życzę szczęścia każdemu i

Pozdrawiam.

Obrazek
Awatar użytkownika
Rafael
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Post autor: Rafael »

Leśny pisze: 26 cze 2024, 13:19 Jako, że forum ma być niedługo zamknięte - zostawię tu na odchodne swoje 5 groszy.
Co do zamknięcia forum to jeszcze nie wiadomo.
Jest zagrożenie że tak będzie, ale może się to zmienić, :)

Kiedyś byłem do ciebie podobny i miałem zbliżone marzenia.
W Twoim wieku jeszcze tak było.
Niestety tak się składa nieszczęśliwie, że to tylko mężczyźni takie pragnienia mają. :(
Kobiety lubią co innego.
Teraz mam 55 lat i już mi z głowy dawno wywietrzały. :)
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Leśny
Wtajemniczony

Rafael pisze: 26 cze 2024, 14:39 Kiedyś byłem do ciebie podobny i miałem zbliżone marzenia.
W Twoim wieku jeszcze tak było.
Niestety tak się składa nieszczęśliwie, że to tylko mężczyźni takie pragnienia mają. :(
Kobiety lubią co innego.
Teraz mam 55 lat i już mi z głowy dawno wywietrzały. :)
Tak... rozumiem.
Nie chcę umniejszać, ale wielu mi tak mówi.

Właśnie dlatego mimo wszystko chcę wyjść na przekór i znaleźć tą jedną, która myśli inaczej :)

Choć może to naiwne, lub infantylne.
Dorota
Wtajemniczony

Post autor: Dorota »

Rafaelu, kobiety mają podobne pragnienia.
Leśny, myślę, że 100% satysfakcji nie jest możliwe, a im dłużej żyję, tym bardziej się w tym utwierdzam. Motywacją naszych działań jest dążenie do szczęścia, więc pełnia szczęścia byłaby pułapką i końcem rozwoju. Powodzenia
Awatar użytkownika
Rafael
IntroManiak
Enneagram: 9w1
MBTI: ISFJ

Post autor: Rafael »

Dorota pisze: 26 cze 2024, 16:43 Rafaelu, kobiety mają podobne pragnienia.
Leśny pisze: 26 cze 2024, 13:19 Marzy mi się kopułowy domek w górach... otoczony wielobarwnym sadem.
Dla mnie pragnienie = realizacja. :ok:
Jestem człowiekiem konkretnym.
Szczególnie ten domek mam na myśli. ;)
U mnie akurat był realny w lesie, nie w górach.
I to tylko godzinę drogi od Warszawy zatem nie jakiś koniec świata.
A pomimo tego jakoś żadna nie chciała w nim na stałe zamieszkać, co innego w moim mieszkaniu w Warszawie, tu chętnych nie brakowało. ;)

Samo centrum, wszędzie blisko, a jednocześnie cicho spokojnie daleko od ulicy i w parku z pięknym widokiem na pół miasta. :) :serce:
Szkoła i przedszkole 2-5 minut wolnym spacerkiem wśród zieleni.
Świetlana przyszłość dla dzieci. :ok:
Najlepsze licea i uczelnie w zasięgu ręki, bez konieczności wyjazdu i płacenia za mieszkanie w stolicy.

A jaką przyszłość miałyby dzieci urodzone w takim domku?
Do szkoły pod górkę, a o dalszej edukacji w większości przypadków zapomnij. :(
Kobiety tak myślą.
Nie dziwie się zresztą teraz i ja tak uważam. :)
Wtedy byłem naiwny. :kot:
Nie o górę się potkniesz, ale o kamień.
Leśny
Wtajemniczony

Dorota pisze: 26 cze 2024, 16:43 Rafaelu, kobiety mają podobne pragnienia.
Leśny, myślę, że 100% satysfakcji nie jest możliwe, a im dłużej żyję, tym bardziej się w tym utwierdzam. Motywacją naszych działań jest dążenie do szczęścia, więc pełnia szczęścia byłaby pułapką i końcem rozwoju. Powodzenia
Co do szczęścia, to moim zdaniem nie da się być szczęśliwym w życiu w stu procentach.
Wręcz to takie łapanie promyków w zachmurzonym niebie.
Powiem więcej, że wyżej cenię poczucie sensu, aniżeli szczęścia.
Mogę być ostatecznie zmęczony, zatroskany, zestresowany - jeśli wiem, że to ma sens.

Raphael,

Miałem przyjemność poznać kobiety, którym taki model życia odpowiada :)
Rozumiem, że może to wydawać się dziwaczne, ale niektórym dom z gliny i słomy na wsi odpowiada najbardziej.

Wolę mieszkać na spokojnie, niż otaczać się technem metropolis, wśród klaksonów, karetek, tłumów, billboardów, przejść dla pieszych... - bez urazy :)
Ponadto wolałbym, żeby moje potencjalne dzieci również nie były narażone na wszechobecny, wielkomiejski pęd i rozwijały się spokojnie wśród natury.

Patrzę też długoterminowo i zakładając różne scenariusze na kolejne lata uważam, że to najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Zapolyabatory
Zagubiona dusza
MBTI: infp

Post autor: Zapolyabatory »

Podobno forum ma zostać wkrótce zamknięte, a najprawdopodobniej mojego wpisu nikt nie przeczyta, ale co tam.
Imię: Paulina.
Wzrost: 174 cm (podaję swój wzrost, ponieważ jest on problematyczny).
Pochodzę z Wielkopolski. Aktualnie kończę studia. Nie ukrywam, że wpis ten jest dla mnie czymś trudnym, gdyż jestem osobą bardzo ceniącą swoją prywatność. Od zawsze czułam się inna, obca, niepasująca do dzisiejszego świata. Moje poczucie obcości wynikało z mojego skrajnego introwertyzmu oraz z wysokiej wrażliwości. Pomimo tego, że jestem samotnikiem, to najważniejsi dla mnie są moi bliscy. Rzeczy takie, jak pieniądze, kariera nie odgrywają dla mnie takiej roli. Liczy się kontakt z drugim człowiekiem. Nie należę do osób, które mają setki znajomych, wolę mieć kilku prawdziwych przyjaciół, z którymi mam głęboką relację. Jestem osobą spokojną, nieśmiałą, małomówną, która otwiera się na drugiego człowieka dopiero z czasem. Cechuję mnie także upartość. Nie chodzę na imprezy, nie palę, nie piję. Nieraz słyszałam o sobie, że ,, pochodzę z innych czasów/ innej planety''. Kieruję się w życiu swoimi ideami, uważam, że każdy jest na tym świecie po coś. Niestety, obecnie mam raczej pesymistyczne nastawienie do świata. Moim głównym zainteresowaniem jest historia. Uwielbiam przyrodę, dlatego nie wyobrażam sobie życia w mieście. Szukam osoby podobnej do mnie, introwertyka, który cechuję się wrażliwością na otaczający świat. Chciałaby znaleźć mężczyznę, który będzie dobrym człowiekiem, przy którym mogłabym czuć się bezpiecznie. Kogoś z kim będę mogła prowadzić ''filozoficzne'' rozważania o życiu, ale także, z którym będę mogła pobyć w ciszy.
ODPOWIEDZ